Tusen Procent

Det handlar om digital skyltning
Startsida / Smart Check. Ansiktsigenkänning och information via skärmar.

Smart Check. Ansiktsigenkänning och information via skärmar.

Nu testar tågbolaget Eurostar ansiktsigenkännings-teknik på sina tåg från London mot Europa. Man kallar det för Smart Check, det är ett system som innebär att resenärerna kan använda ansiktsigenkänning för sin biljett- och passkontroll som ett alternativ till traditionell hantering.

Vid ankomsten till St Pancras International station i London går passagerarna genom en dedikerad SmartCheck-fil. En kort ansiktsskanning vid biljettporten verifierar att kunden har genomfört biljettkontrollen, utan att hantera pappers- eller elektroniska biljetter.

En andra ansiktsskanning vid UK Exit Check gör att Eurostar kan verifiera att passageraren har fyllt i sin passinformation, vilket även där ersätter behovet för resenärer att lämna över dokumentation.

Digitala tavlor informerar och instruerar medan passageraren använder sig av Smart Check Fast Track. Den som reser behöver inte röra vid något utan det räcker med att rikta sitt ansikte mot kameran och skärmen. Det gör också systemet säkrare mot ev. smitta av virus och annat.
De digitala skärmarna fyller funktionen att skapa trygghet genom att de tillhandahåller all nödvändig information. Det går smidigt, enkelt och snabbt.