Tusen Procent

Det handlar om digital skyltning
Startsida / Skärmarna intar Stockholms tunnelbana.

Skärmarna intar Stockholms tunnelbana.

Varje dag reser närmare 900 000 resenärer med SL-trafiken i Stockholmsområdet. Tunnelbanan har 100 stationer fördelade på tre linjer. Här finns numer ett stort antal digitala skyltar på perrongerna.

Budskapen pumpas ut i några sekunder somliga är helt anpassade till den plats där de står och ger ett häftigt och annorlunda intryck, andra är mer klassiska, men säljande reklambudskap. Resenärerna tillbringar mycket tid under jord och skyltarna är ett bra blickfång för den som vill ha något att göra medan man väntar.

Nu finns skyltar även inne i vagnarna. Digitala skyltar visar vilka stationer som ska passeras och vilken station som kommer härnäst. För pendlarna spelar det kanske egentligen inte någon roll men för alla tillfälliga besökare och turister som besöker stan så är det till stor hjälp att tydligt se var man är på väg och var man befinner sig. Man slipper åka fel, känna sig osäker eller komma för sent…

Det kan tyckas enkelt att byta ut pappskyltar mot digitala skyltar. Och det är ju kanske faktiskt en liten sak, men effekten av bytet den kan bli stor.