Tusen Procent

Det handlar om digital skyltning
Startsida / Digitala skyltar istället för affischer… Är det en bra idé?

Digitala skyltar istället för affischer… Är det en bra idé?


Vi ser dom överallt…. Affischerna… tryckta på papper… Viktiga budskap. Inbjudningar. Intressanta budskap. Information.

Speciellt det gångna året då det har dykt upp affischer med orden ”Håll Avstånd” överallt… Olika varianter, storlekar och format…

I våras kunde vi till exempel läsa att Stockholms stad gick ut med en bred informationskampanj. Över 6 500 affischer på olika språk skulle sättas upp.

Jag funderar…. Det är ju inte bara Stockholm som har tryckt upp affischer. Och i så stora upplagor blir det nog dessutom ganska dyrt. Framförallt om man tänker sig att affischerna efter en tid inte längre fyller någon funktion, utan rivs ner och kastas bort. Hur många tusentals affischer handlar det om i Sverige bara under 2020?

Om man istället använde sig av digitala skyltar skulle man kunna växla språk var 20e sekund istället, och dessutom använda skyltarna till helt andra budskap mellan varven. Dom skulle hålla i flera år och budskapen skulle kunna anpassas på ett par sekunder när nya behov uppstår. Det ger möjlighet till filmklipp, spegling av sociala medier, ljud, effekter… Rörliga bilder och fasta budskap.

Ingen behöver åka ut och klistra upp affischerna, allt styrs från en eller ett fåtal datorer.

Det blir ett hållbarare sätt att arbeta på, i alla fall i längden. Och dessutom betydligt effektivare. Det ÄR en bra ide att satsa på digitala skyltar istället för affischer.

Ha en trevlig helg!