Tusen Procent

Det handlar om digital skyltning
Startsida / Den digitala välkomstportalen

Den digitala välkomstportalen

Frankfurts flygplats sommaren 2022. Här har man satt upp en gigantisk utomhus LED-skärm från Samsung som välkomnar alla besökare.

När du anländer till Frankfurts Terminal 1 välkomnas du sedan några veckor tillbaka av en digital skärm i format XXL. Man kallar den för ”den digitala Välkomstportalen”.

Sedan 2011 finns entréporten som är 14 meter hög och 29 meter bred. Den var dock tidigare bara bestående av betong. När man beslutade att man ville ha en digital portal så behöll man två ytor vid sidorna om portalen och satte där upp två skärmar om vardera 6 x 4.70 meter. Hela området ändrade genast karaktär och mängder av möjligheter uppstod

Media Frankfurt har en tydlig digitaliseringsstrategi och moderniseringen av ett av de mest synliga utomhusområdena på flygplatsen markerar ytterligare en milstolpe i arbetet med digitaliseringen.

Terminal 1 håller också på att moderniseras med digitala format. I terminal 3, som beräknas tas i drift 2026, kommer endast digitala annonsplatser att användas. Det är en del av framtidens digitala flygplats.