Tusen Procent

Det handlar om digital skyltning
Startsida / Beröringslös teknik – I år är det QR-koder som gäller

Beröringslös teknik – I år är det QR-koder som gäller

I corona-tider ska vi undvika att röra vid allt från varandra till hissknappar, dörrhandtag, kortläsare, bankomater och touchskärmar. Det har utmanat allt från företagsledare till tekniker och kommunikatörer i över ett år nu. Och det har givit QR-koderna en renässans.

Över hela världen används QR-koder vid kontaktlös mottagning av leveranser, kontaktlösa betalningar och kontaktlösa entreer. Det handlar om beröringslös teknik.

Det är mer än två decennier sedan QR-koderna var tänkta att revolutionera markandsföringsbranschen, men det blev inte så. Inte då…

Men så för några år sedan, blev det möjligt att scanna QR-koder direkt med kameran i mobilen. Enkelt och praktiskt.

Och så kom corona… och behovet av att genomföra mängder av åtgärder utan att röra vid skärmar eller knappar, blev akut. Det blev det stora genombrottet.

Här är digitala tavlor också helt perfekta. Placera skärmen på ett bra ställe, vid entren, kassan eller kanske inne i lokalen. Lägg ut QR-koden på skärmen intill ett lämpligt budskap. Besökaren scannar koden och laddar ner en app direkt i sin egen telefon, betalar sitt köp eller aktiverar någon typ av tjänst.

Så blev QR koden plötsligt årets heta trend.